Lavacolla - Santiago de Compostella 10 km

14 oktober 2025 - Santiago de Compostela, Spanje

Vanmorgen om 5:30 wakker, me klaar gemaakt en dan nog wat gelezen in mijn bunk

IMG_9270
Om 6:30 was Hans ook wakker, rugzak klaar gemaakt naar beneden voor ontbijt. Rond 7:45 beginnen stappen.

IMG_9271IMG_9272IMG_9273
De maan als gezelschap. En terug starten we met een stevige klim, samen met de zon die ook naar boven klimt. IMG_9274
En dan is het genieten van de laatste kilometers nog paddestoelen spotten

IMG_9275 En voor je het weet zijn we op Monto Gozo, nog een laatste stempel. En de Kathedraal proberen te spotten,

IMG_9276IMG_9277IMG_9280

IMG_9278
En dan loop je werkelijk de stad binnen al is het dan nog 4 kilometer. Hans zijn tempo gaat omlaag de benen willen niet meer, …

IMG_9281
we zijn de laatste kilometers ingegaan, het kriebelt ik wordt toch wat emotioneel, Dan de doedelzakspeler onder de poort voordat je het plein op loopt ook bij Hans zie ik de emotie op zijn gezicht. We zijn er

IMG_9285IMG_9289IMG_9291

IMG_9292
even genieten van het moment, hij heeft het toch maar gedaan 115 km gestapt ❤️. Gewoon zonder training, inspanning geeft ontspanning.

Dan geven we onze rugzakken in bewaring en gaan naar binnen voor de mis. Ook nu weer geluk de botafumeiro vliegt weer door de kerk

IMG_9296 IMG_9299IMG_9300IMG_9304

. Ik bid nog een weesgegroetje, op aanvraag 😉 en brand een kaarsje 😘

ook Hans ontsteekt een kaarsje. Dan bezoeken we ook nog even de tombe en standbeeld van Jacobus de Meerdere.

Dan iets gaan eten en onze aflaat ophalen. Naar ons appartementje voor 2 dagen en nu rust.

❤️❤️❤️

1. Vanhove johan:
    14 oktober 2025
    Proficiat met jullie prestatie en in 't bijzonder voor Hans. Zeker zonder voorbereiding 👍!
    Geniet nu nog maar van de paar dagen rust in het verschiet en tot in Zeebrugge terug .😀
  2. Saskia Landuyt:
  3. Christel:
    14 oktober 2025
    Dikke proficiat alle twee goed gedaan rust nu maar geniet van jullie appartementje en de momenten errond tot vrijdag gr van ons
  4. Saskia Landuyt:
    Dankjewel tot vrijdag
  5. Lut:
    14 oktober 2025
    Dikke proficiat !!! ....en mooi afgerond met nog een paar daagjes rust ...tot in Zeebrugge !
    👌👌👌
  6. Saskia Landuyt:
  7. Jan De Rijcke:
    14 oktober 2025
    Een overdonderende proficiat voor jullie beiden !
    Jullie aankomst in Compostella is te vergelijken met de aankomst van Christus in Jeruzalem...
    Het doel is bereikt en de wensen vervuld !
    Tijdens de rust zal alles bezinken en kan het leven met meer voldoening verder...
    Bye bye
    Jan
  8. Saskia Landuyt:
  9. Landuyt:
    14 oktober 2025
    Ik heb mijn bewondering voor allebei al geschreven het was ongelofelijk mooi en we volgde jullie net of we er bij waren geniet nu maar van dat beetje rust en daarna terug het gewone leven in het kort nog gezegd chapeau
  10. Saskia Landuyt:
    15 oktober 2025
    ❤️❤️
  11. Chris:
    15 oktober 2025
    Proficiat beiden jullie doel is bereikt
  12. Saskia Landuyt:
    16 oktober 2025