Lavacolla - Santiago de Compostella 10 km
14 oktober 2025 - Santiago de Compostela, Spanje
Vanmorgen om 5:30 wakker, me klaar gemaakt en dan nog wat gelezen in mijn bunk

Om 6:30 was Hans ook wakker, rugzak klaar gemaakt naar beneden voor ontbijt. Rond 7:45 beginnen stappen.

De maan als gezelschap. En terug starten we met een stevige klim, samen met de zon die ook naar boven klimt.
En dan is het genieten van de laatste kilometers nog paddestoelen spotten
En voor je het weet zijn we op Monto Gozo, nog een laatste stempel. En de Kathedraal proberen te spotten,

En dan loop je werkelijk de stad binnen al is het dan nog 4 kilometer. Hans zijn tempo gaat omlaag de benen willen niet meer, …

we zijn de laatste kilometers ingegaan, het kriebelt ik wordt toch wat emotioneel, Dan de doedelzakspeler onder de poort voordat je het plein op loopt ook bij Hans zie ik de emotie op zijn gezicht. We zijn er

even genieten van het moment, hij heeft het toch maar gedaan 115 km gestapt ❤️. Gewoon zonder training, inspanning geeft ontspanning.
Dan geven we onze rugzakken in bewaring en gaan naar binnen voor de mis. Ook nu weer geluk de botafumeiro vliegt weer door de kerk
. Ik bid nog een weesgegroetje, op aanvraag 😉 en brand een kaarsje 😘
ook Hans ontsteekt een kaarsje. Dan bezoeken we ook nog even de tombe en standbeeld van Jacobus de Meerdere.
Dan iets gaan eten en onze aflaat ophalen. Naar ons appartementje voor 2 dagen en nu rust.
❤️❤️❤️

Geniet nu nog maar van de paar dagen rust in het verschiet en tot in Zeebrugge terug .😀
👌👌👌
Jullie aankomst in Compostella is te vergelijken met de aankomst van Christus in Jeruzalem...
Het doel is bereikt en de wensen vervuld !
Tijdens de rust zal alles bezinken en kan het leven met meer voldoening verder...
Bye bye
Jan